2000 Το πρώτο βραβείο παραδοσιακής φορεσιάς (Λιντζουριά, Δρυμός, Πυλαία και Καρροτή για τις γυναίκες, Τσολιάς και Επισκοπή για τους άνδρες) κατέκτησε το Λ.Ε.Κ. στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Agrigento της Σικελίας ανάμεσα σε περισσότερα από 30 συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.

2003 Για δεύτερη φορά το Λ.Ε.Κ. κατέκτησε το πρώτο βραβείο παραδοσιακής φορεσιάς (Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Τρίκερι, Σκόπελος και Καραγκούνα για τις γυναίκες, Μπούφι, νησιώτικη βράκα και Τσολιάς για τους άνδρες) στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Agrigento της Σικελίας.

2004 Για την προσφορά του στον πολιτισμό και την προβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας εντός και εκτός Ελλάδας τιμήθηκε το Λ.Ε.Κ. από το Σύλλογο των Ανθεστηρίων Καλαμάτας σε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Φιλοξένια. Παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, ο Πρόεδρος των Ανθεστηρίων, αφού αναφέρθηκε στο έργο του Λ.Ε.Κ., απένειμε στην Πρόεδρο Βίκυ Καρέλια τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου.

2005 Για την κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά τίμησε το Λ.Ε.Κ. ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας σε εορταστική εκδήλωση στη Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Καλαμάτας επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εποποιίας του 1940.

2010 Το έργο του Λ.Ε.Κ. στο πρόσωπο της Προέδρου του τίμησε σε ιδιαίτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμάτας, απονέμοντας στην Πρόεδρο τιμητική πλακέτα. Κύριος ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαμάτας, κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και το έργο του Λ.Ε.Κ. Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Κ., στην σύντομη ομιλία της, αναφέρθηκε στη σημασία της παράδοσης στο σύγχρονο κόσμο.

2010 Το έργο του Λ.Ε.Κ. στο πρόσωπο της Προέδρου του, κας Καρέλια, τίμησε ο Σύλλογος Γυναικών Μάνης σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. στην ομιλία της αναφέρθηκε στη γυναίκα της Μάνης, ενώ παρέλαβε ένα παλιό δρεπάνι, σύμβολο της περήφανης νίκης των Μανιατισσών κατά του κατακτητή στη μάχη του Διρού.