Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, αγαπητά παιδιά του Νομού μας,

Εδώ και ένα μήνα συμμετέχετε, μαζί με τις οικογένειές σας, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί να σταματήσουμε μία νέα αρρώστια, επικίνδυνη για τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας μας: τον παππού, τη γιαγιά και όλους όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα απ’ όλα όσα έχετε ζήσει έως σήμερα. Θα το περάσετε στο σπίτι, χωρίς την καθιερωμένη εκδρομή στο χωριό, χωρίς τη συντροφική καμπάνα της εκκλησίας, χωρίς το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, χωρίς το ανοιξιάτικο παιχνίδι στην εξοχή. Όμως αξίζει τον κόπο, δεν νομίζετε; Δείτε το σαν μία ευκαιρία να κάνετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα σας περνούσαν από το μυαλό. Να μία ιδέα: πάρτε ένα χαρτί και ένα μολύβι, καθίστε στην πιο ήσυχη γωνιά του σπιτιού και γράψτε μας ένα μικρό κείμενο. Όχι, δεν χρειάζεται να μοιάζει με τις εκθέσεις που σας βάζει η δασκάλα στο σχολείο. Αρκεί να βγαίνει από την καρδιά σας. Αν θέλετε, μπορείτε να το συνοδεύσετε και με μία ζωγραφιά. Να και το θέμα, που ελπίζουμε να σας αρέσει:     

«Εγώ μένω σπίτι. Εσύ;»

Καθώς δίνεις μία σημαντική μάχη από το σπίτι σου, όπως και τόσοι άλλοι άνθρωποι πάνω στη γη, σκέψου: ό,τι σε χωρίζει τώρα από τους φίλους σου σε ενώνει με εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Φαντάσου κάποιο μέρος του πλανήτη κι ένα παιδί της ηλικίας σου στο δικό του σπίτι. Μοιράσου μαζί του τα συναισθήματά σου γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα κι ακόμη, πες του τι θα ήθελες να κάνετε μαζί στο μέλλον!

Παιδιά, αν σας ενδιαφέρει η πρότασή μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις συμμετοχής ή ζητήστε από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν ώστε να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες για τη συμμετοχή σας στη δράση!

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Μεσσηνίας.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας εύχεται σε όλα τα παιδιά Καλό Πάσχα!