2013 Κεφαλονιά

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς ταξίδεψε το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας προσκαλεσμένο από το Λύκειον Ελληνίδων Αργοστολίου όπου έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού της 149ης επετείου της ένωσης των επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 21ης Μαϊου το Λύκειον Ελληνίδων Αργοστολίου και η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μουσικοχορευτική εκδήλωση την Δευτέρα 20 Μαϊου στο θέατρο ΄΄ Κέφαλος ΄΄ της πόλεως του Αργοστολίου, όπου το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας συμμετείχε με την χορευτική του ομάδα με χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο και την ’ Ηπειρο . Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο δάσκαλος του ΛΕΚ κος Τάσος Μίχος.

Η χορευτική ομάδα αποτελούμενη από 26 χορευτές απέσπασε τον θαυμασμό και τα ευμενή σχόλια του κοινού της Κεφαλονιάς για την χορευτική τους εμφάνιση και τις υπέροχες φορεσιές της Καλαμάτας και Κόνιτσας για τις γυναίκες και του Τσολιά για τους άνδρες.

Την επόμενη μέρα 21 Μαϊου η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνόδευαν την χορευτική ομάδα παρέστησαν στην δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αργοστολίου και στην κατάθεση στεφάνων.

Τέλος η χορευτική ομάδα έλαβε μέρος στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε και με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ