2001 Ιταλία, Αίγυπτος, Κύπρος

Στη Σικελία και συγκεκριμένα στον Ακράγαντα (Agrigento) βρέθηκε η χορευτική ομάδα του Λ.Ε.Κ. προκειμένου να πάρει μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 χορευτικών συγκροτημάτων από όλα τα μέρη της γης. Εκεί εμφανίστηκε σε χορευτικές παρελάσεις, πραγματοποίησε παραστάσεις και διαγωνίστηκε στο κατάμεστο θέατρο της πόλης λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο παραδοσιακής φορεσιάς (Λιντζουριά, Δρυμός, Πυλαία και Καρροτή για τις γυναίκες, Τσολιάς και Επισκοπή για τους άνδρες). Το ταξίδι συνεχίστηκε με μία εμφάνιση στο Παλέρμο, αφού το Λ.Ε.Κ. ήταν προσκεκλημμένο από την Πρόεδρο της Ελληνικής παροικίας Αντωνία Σοφικίτου.

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του San Remo πήρε μέρος η χορευτική ομάδα του Λ.Ε.Κ. πραγματοποιώντας τρεις εμφανίσεις στο μαγευτικό πάρκo της Villa Ozmond. Έδοσε εξάλλου μία παράσταση σε οίκο ευγηρίας χαρίζοντας στους τροφίμους στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ταξίδεψε η χορευτική ομάδα του Λ.Ε.Κ. ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας. Εκεί, στο εντευκτήριο του Λυκείου της Αλεξάνδρειας, ο δάσκαλος χορού του Λ.Ε.Κ. Τάσος Μίχος μίλησε με θέμα “Ορόσημο Ελληνικό: η ιστορία και ο Ελληνικός μας πολιτισμός”, ενώ το βράδυ της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σε μεγάλο ξενοδοχείο, η χορευτική ομάδα λάμπρυνε την πανηγυρική εκδήλωση του τοπικού Λυκείου.

Μετά την παρουσίασή της στην Καλαμάτα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα (Βέροια, Θεσσαλονίκη), η επιτυχημένη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με τη συμμετοχή της χορωδίας του Λ.Ε.Κ. ταξίδεψε και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Κύπρο, όπου παρουσιάστηκε στο Θέατρο “Σκαλί” του Δήμου Αγλαζιάς στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Δήμων Καλαμάτας – Αγλαζιάς.

Στην Ιταλία ταξίδεψε η χορευτική ομάδα του Λ.Ε.Κ. όπου πραγματοποίσε δύο εμφανίσεις, στο Giardini Naxos της Σικελίας και στη Ρώμη αντίστοιχα. Η πρώτη δόθηκε στα πλαίσια προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Παναγίας, ενώ η δεύτερη δόθηκε στο Teatro Valle, το παλαιότερο θέατρο της πόλης, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής κοινότητας και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρέσβη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ